7 PRAKTICKÝCH TIPŮ PRO VYTVOŘENÍ KUŘÁCKÉ MÍSTNOSTI

7 PRAKTICKÝCH TIPŮ PRO VYTVOŘENÍ KUŘÁCKÉ MÍSTNOSTI

3077

1. Vytvořte podtlak vzduchu
Tlak vzduchu v kuřácké místnosti by měl být vždy nižší, než ve zbývajících částech budovy. Zajistíte tím tak setrvání znečištěného vzduchu v místnosti a maximalizujete tak účinnost případné filtrace vzduchu pomocí čističky vzduchu. Chcete-li snížit tlak vzduchu, použijte nucený odtah pomocí ventilace či přídavného ventilátoru mimo budovu.

2. Možnosti dodatečné ventilace
Čerstvý vzduch do kuřácké místnosti přivedete také například mřížkou ve dveřích. Toto opatření bude ale kontraproduktivní, nebude-li v kuřárně podtlak.

3. Dveře a vchody
Dveře kuřárny by se měly otevírat dovnitř, pokud to dispozice místnosti a budovy umožňuje. Minimalizuje to proud vzduchu, opouštějící místnost při jejich otevření.
Kromě toho je vhodné instalovat automatické zavírání dveří. Minimalizuje to dobu, po kterou jsou dveře otevřené a riziko, že zůstanou otevřené zcela.

4. Štěrbiny a netěsnosti ve stropě
Je velmi důležité utěsnit veškeré mezery ve stropě, kterými by mohl unikat tabákový kouř. Nejjednodušší je v tomto případě použití silikonového tmelu.

5. Příslušenství
S cílem minimalizovat obtíže způsobené zápachem, doporučujeme použít samouzavíratelných popelníků. Dokonale tak izolujete zdroj pachů. Ušetří se tím spousta zbytečné práce pro čističku vzduchu nebo sníží množství potřebného vzduchu, který je třeba z místnosti odsát. Uzavíratelné popelníky mohou být integrovány do kuřáckých stolků nebo umístěny odděleně.

6. Podlahová krytina
Hladká podlahová krytina se lépe čistí a udržuje, zejména pak ale absorbuje daleko méně pachů. Nejlepší variantou je dlažba, linoleum nebo laminát. V místnosti také doporučujeme mít co možná nejméně textilních a čalouněných materiálů.

7. Využití uzavřené komory
Dalším krokem k oddělení zdroje pachů je možnost použití další uzavřené izolované místnosti. Jedná se o další malou místnost, do které lidé vstupují před samotným vstupem do kuřárny nebo před jejím opuštěním. Jako alternativa k tomuto opatření se nabízí použití samostatné kuřácké kabiny.


Kdy je vhodné použít v kuřárně čističky vzduchu?
Použití čističky vzduchu je ideálním řešením v případě, že není možné odsávat znečištěný vzduch a kouř přímo do venkovního prostředí. Nezanedbatelným přínosem čističek vzduchu jsou úspory spojené s tepelnými ztrátami!

Nejúčinnější čističkou vzduchu pro kuřácké místnosti na trhu je Euromate VisionAir ElectroMax.