Vajgly patří do koše. A nemusí být zrovna odpadkový

Vajgly patří do koše. A nemusí být zrovna odpadkový

Vajgly patří do koše. A nemusí být zrovna odpadkový

3006

"Strážníci v Ústí nad Labem přestali tolerovat odhazování nedopalků od cigaret na zem. Cigaretové filtry totiž město každý den značně znečišťují."

Čistý chodník, autobusová zastávka, lavička v parku, čisté město bez vajglů? Kam zahodit vajgla? Copak nejde udržet naše okolí čisté?

"Každý kuřák vyprodukuje průměrně 2,5 kilogramů nedopalků ročně. Většina nedopalků skončí na zemi."

Odhodit nedopalek na zem? Ano, proč ne. Přestože odhazovat nedopalky je přestupkem, který je trestán pokutou, jsou místa kam je odhazování nedopalků přímo doporučeno a vyžadováno!

"Jiří X. Doležal: Po dlouhé době zase vyhlašuji akt občanské neposlušnosti a vzdoru, jehož cílem je zavedení pouličních, přizastávkových a předmetrových popelníků do ulic"

Ano, kanál s mřížkou může být řešením, ale ne vždy takový naleznete. Odpadkové koše také nejsou ideálním řešením. A to zejména proto, že mohou velmi snadno chytnou a takový požár nadělá ještě daleko více nepořádku než samotný 1 cigaretový nedopalek na chodníku nebo zastávce.

"I drobné odpadky jako jsou nedopalky od cigaret, žvýkačky a papírky příspívají ke znečištění našeho města."

Holandská společnost Cleanstreets konečně i nám zde v České republice nabízí své elegantní a účinné řešení, jak se poprat s všudypřítomnými cigaretovými špačky.

"V souvislosti se šířícím se zákazem kouření v uzavřených prostorách, včetně restaurací, zahájily světové metropole tvrdý boj proti kuřákům, bezostyšně odhazujícím nedopalky cigaret na chodníky a ulice."

Podzemní popelníky Clean Cube jsou nenápadné, nepřekážející, nezapáchající, snadno čistitelné "čisté kostky" různých velikostí a objemů, vhodných do jakéhokoliv prostředí: vchody do administrativních budov, nemocnic, škol, nádraží, k zastávkám hromadné dopravy, do parků, parkovišť, pěších zón, náměstí a prostě všude tam, kde se pohybuje větší množství lidí - tudíž i kuřáků.

"Tři pytle nedopalků nasbírají každé ráno uklízeči v okolí metra Florenc."

Cigaretový oharek je všudypřítomný neduh našich životů, jen tak se jich nezbavíme, ale umíme je alespoň odstranit z dohledu. Podzemní popelníky Clean Cube se jednoduše zabudují do dlažby chodníku a pak stačí už jen a pouze pravidelně popelník vyprazdňovat a udržovat čistý pro další "přísun" vajglů. V případě instalace v zemi umístěných popelníků Clean Cube klesají náklady na úklid a zametání chodníků až o 80%.

"V Ústí nad Labem se potýkají s odhozenými nedopalky cigaret. Už od začátku roku magistrát zaplatil za zametání chodníků pět milionů korun."